jul, jul, strålande...

En vecka i Ängeby.
Julfrid för mig är enorma mängder mat, en syster som sitter bredvid och en helmassa hundar i knät.
Jag sover på en tältsäng mellan dragspelet och synten, närmast sängen står ett extra element och på kudden ligger varje kväll en liten chokladbit (som jag själv lägger dit).
Varje morgon kommer Madicken som kryper ner under täcket, där ligger vi och skedar och myser till vi hör att Jennica öppnar kylskåpet, då vet man att frukosten är serverad.
Sen fortlöper dagen med en del skratt systrarna emellan, en väldig massa gos med hundarna, mat och stickning/virkning. Ja, det har varit min senaste vecka.

Jag fick ett munspel i julklapp, ja det ni! Jag köpte ett par nya strumpbyxor och ett rosa nagellack till mig själv, God jul!
Idag träffade jag Anna-Lotta en snabbis, vi ska ses mer i morgon och jag längtar! Jag hann till och med på en skymt av Sebbe också, trevligt!
Nu börjar det dock klia lite i mina musikfingrar och jag tror jag ska dra mig tillbaka till Norberg snart. Det ska firas nyår i Risbergsverkstad och jag planerar att vara snyggast!


jullov är inget för mig

på 24 timmar har jag hunnit med:

att sticka en handledsvärmare
druckit 2 julmust
tittat på 5 avsnitt av vampire diaries
ätit mängder av mammas nybakta bröd
tittat på Ernst jul
spelat igenom alla noter jag kunde hitta (två gånger)
kollat Facebook så många gånger att jag memorerat allas statusuppdateringar
skickat 20 sms och pratat i telefon i 1 timme
gått ut med hundarna
inte tagit av mig mössan mer än när jag duschade (jo, jag sov med den också)
stulit snus av mamma
skrivit en låt
pressat juice av 8 apelsiner
övat musik teori
kört bil
klagat över kylan
spelat nyckelharpa
laddat upp mitt CV på manpower

Nu börjar inspirationen tryta och rastlösheten gnaga hårt på mig. Det är det här som kallas jullov, man ska ta det lugnt o göra ingenting. I sånt fall suger jag på att ha jullov!

jullov <3

Det var väldigt längesen jag bloggade och det för att jag har ett liv utanför cyberspace som är ganska hektiskt och fullspäckat!
Jag har tågat mig igenom lucia- dagarna med skönsång och glitter i håret, jag har pulsat i snön, sovit alldeles för lite och snusat alldeles för mycket.
Vi har haft fester och jag har dansat foxtrot med min lärare, vi har bakat enorma mängder saffransbullar och druckit massor av glögg. Jag har inga pengar och idag åker jag till Uppsala.
Nu är det jullov och jag känner en liten gnutta ångest över det, vilket jag tror att ganska många på Bergslagens folkhögskola har.
Det ska bli väldigt fint att träffa Syster, Anna-Lotta, hundarna, familjen, äta en massa mat, sova och titta på fantastisk jul-tv - men jag är rädd att rastlösheten kommer infinna sig fortare än julknäcken tar slut! Men än är jag inte där, jag har massa julmat att äta upp först, nära o kära att träffa och en soffa att nöta ut!

Håll tummarna för att SJ tar mig dit jag ska!

+1 sen sist.

Fartfyllda dagar den här veckan, med en massa olika känslor och händelser.
I onsdags hade vi då konsert. Vi gick upp på scen, spelade våra låtar, gick av och jag pustade ut. Det är som alltid när man står där uppe i strålkastarljuset, tid och rum försvinner. När jag skulle sjunga min låt blev jag så extremt nervös och trodde det syntes hur mycket mina ben skakade att jag fick en snilleblixt och tänkte ta av mig mina högklackade skor för att inte ramla, men valde i sista sekund att behålla dom på. Jag hörde introt spelas och försökte hitta någon/något att fästa blicken på men kände mig utelämnad, sen tog jag micken och tänkte på min syster och bara sjöng. Efteråt fick jag höra att jag hade sån fantastisk inlevelse och det var många som kom och sa att min låt var jättevacker. Det är den, jag är stolt och nöjd! Ska bli intressant att få höra och se det hela, det blev både filmat och inspelat på skiva.

I torsdags fyllde jag år. klockan 6.30 öppnades min dörr och en tre-stämmig kör kom in med paket och frukost. Jag blev alldeles rörd och lycklig. Jag fick dessutom somna om och vakna några timmar senare och ta en omgång frukost till. Amelie och jag gick en långpromenad i snön med solen i ögonen. Sen bjöd jag mina fina flickor på god middag, oliver, ostar, soltorkade tomater och sallad.
Sen gick jag ursnygg till konserten och fick inte bara höra resten av klassens fantastiska låtar utan även få hela konserthallen att sjunga "ja må hon leva" för mig! Efter konserten blev det kalas med glass och en dåliga testosteron film!

Som om inte det skulle vara nog till födelsedag fick jag en hel fest tillägnad mig. V hade dansgolv, gin o tonic och bra partyfolk!
Jag blev ännu en gång väldigt rörd när Petrus höll ett tal för mig och överräckte ett fint hjärtepaket med superfina armband. Jag fick orginalet av talet, ner skrivet på ett gammalt kuvert. Håll till godo:

Till Annica

När år på nacken
Blir till spår i slalombacken
Är det inte läge att skoja
om något så fruktansvärt som åldersnoja
Ja Annica...
Du har ålder inne för den stora liften
Faktum är att du har haft det under två sekelskiften
Med dessa rader vill jag säga
att jag är glad att du är Vegetarian
Så att du inte äter upp oss små barn
Men ikväll firar vi varken sparris eller salladskål
Nej vi firar denna underbara prick
och jag känner att stämningen kräver en skål!


Kalles present: 4kr + ett basplektrum


Cissis present: en jättestor pepparkaka

TACK för en FANTASTISK födelsedag <3

Och idag är det lördag. Jag har varit ute och lekt med grannens tax, ätit tacos och tittat på Twlight med flickorna.
Imorgon har jag taxen hemma hos mig hela dagen, lyx. Nu ska jag sova!




RSS 2.0