inuti, utanför, runtomkring och in igenom.


Tillsammans med min syster gav jag mig iväg i lördags morse till Horndal för att gå på Vildrosfestivalen. Med bestämdhet bemästrade Jennica GPSn som är väldigt omogen och har tonårshumör som sen ledde oss in till skogen. Mitt där ute i ingenstans var ett av de mysigaste festivalområdena jag varit på. Vackra människor, skön musik och god stämning omringades oss på en gång och vi kände oss genast som hemma. Tältet som vår käre far erbjudit oss var säkert 20 år gammalt men vi lyckades få upp det, det såg lite krokigt ut men det fick duga. Den första ölen öppnades och festen var igång!
Vi träffade en vän till Jennica och han hade många sköna vänner, tillsammans var vi lejonen på lejonklippan och hade en ljuvlig tid tillsammans. Men det blev lite kallt så jag och syster gick tillbaka till tältet för ombyte och påfyllning av öl, då hade en av tältpinnarna vikt sig! Typiskt, men vi skrattade och lagade det hela med lite tejp.
Sen började det bästa med hela dagen: Stefan Sundström och Kultiration kom på scen (inte samtidigt). Vilken Lycka, och vilka fina pojkar! <3
Trötta efter allt dansande och lite blöta av regnet knallade vi tillbaka till vårat tält, som nu inte längre var så mycket till tält... Världens sämsta tält! Vi gick och sov i bilen istället, med all vår packning, sovsäck, filtar o blöta fötter lyckade vi få till det riktigt hemtrevligt och somnade gott. Att vakna var däremot lite jobbigare, det var dimmigt, kallt och vi var kissnödiga. Vi lyckades få två koppar kaffe i utbyte av våra starka armmuskler (vi bar några bord) åt vår medhavda fantastiska frukost (mjukost och knäckebröd) och sen stuvade vi in oss i vår bil. Tre liftare frågade om dom kunde åka med till Uppsala så vi hade debattörer i baksätet hela vägen, vilket nog var tur för oss så att v kunde hålla oss vakna och stadiga på vägen!

När jag kom hem och överlämnade bilen hel (inte så ren) konstaterade mina föräldrar att dom borde slänga det där tältet och tackade för att vi hade "testkört" det. Jag körde in en fryspizza i ugnen, tog en valbehövd dusch, en c-vitamin och kände mig efter det som en människa igen.

Imorgon blir det obligatorisk familjemiddag och på tisdag åker jag till Leksand!

Allomfattande.




med sorg i hjärtat

 

Hej då Unlimited Cinema card =´(

 

 


Afrikanska rythmer och rosévin

Kampen om "ha begäret" fortsätter och jag har slitit ur ännu några gömmor med kläder och öppnat den andra garderoben som var full med gamla foton, prylar och annat krafs. Här kommer lite bildbevis (mest för mig själv, ni känner mig väl och behöver knappast bildbevis, det här är ett steg i processen för mig).

Om ni tittar riktigt noga där så kan ni se min säng.

 

notera gärna min snygga man som agerar handduks hållare.

till höger ser ni garderoben jag kom hem med från Dublin.


För att klara av pärsen med att vara sträng och hård hinkar jag i mig lite rosévin.
Inga kommentarer gällande T-röden.

 

Men tro inte att det här är det enda jag göra om dagarna, nej jag har roligare än så här. Idag har jag faktiskt sytt en ny kudde, en väldigt vacker en i gult rutigt tyg. Jag hann laga ett par byxor också. Jag, storebror, syster och brorson hade planerat att åka och bada idag men det fantastiska sommarvädret överraskade med att regn så vi köpte hem sushi istället. Theo hade gjort världens finaste halsband som jag stolt bär runt halsen. När vi hade ätit spelade vi fotboll ("ett Afrikanskt samba inspirerat lag" som min bror sa vilket säger tillräckligt om vår (i alla fall fastrarnas) fotbolls talang) och när jag frågade Theo var jag skulle göra mål fick jag till svar"ingenstans för du hejar på AIK" (jag hejar inte på något lag så jag vet inte var han fick det ifrån men farbror hans lär inte bli nöjd).

Nu ska jag runda av kvällen med att dricka upp det sista rosévinet och läsa bok!

 

 


abstinensbesvär


Men NÄR börjar Greys Anatomy säsong 7 egentligen!?!?!

jag kliver ur garderoben.. som shopaholic.


Ni skulle se mig där jag sitter, i mitt flickrum på min sjukt sköna säng, runt omkring mig finns miljontals med kläder, tidningar, böcker, smycken, skor och porslins grejer. Mitt mission om att rensa lådor har resulterat i kaos. Jag ska va ärlig med er (och mig själv) jag är materialist , shopaholic, och mitt "ha begär" mättas aldrig. Senast idag kände jag mig lite förvirrad i tankarna och tänkte att jag skulle lugna mig själv med att köpa mig något på rean, när jag gick där bland klädställningar och rea skyltar insåg jag fort att allt vackert jag hittade har jag redan - jag är Inte i behov av något! (nu började jag skriva "förutom.. bla bla bla").

Så. Jag har, med en peppande låtlista i bakrunden, slängt papper, gamla skivor, kläder och onödigt kuriosa i papperskorgen. Jag la in en annons på blocket och hoppas på att mina gamla kursböcker kommer bli sålda, jag har uppdaterat mitt tradera konto (ja, jag har sen tidigare ett konto där) och jag när jag är klar här ska bara favorit sakerna finnas kvar (vilket i sig inte är så lite heller).

Jag borde frysa in mina 3 bankkort och anlita någon som tar hand om min ekonomi!








och så blev den, måndagen.

Som jag trodde blev måndagen lite rastlös, typiskt mig när jag alltid har så höga förväntningar.
Jag läste ut boktjuven av Markus Zusak när jag vaknade och även om jag hade fått glimtar om slutet grät jag en skvätt, en fantastisk bok som alla borde läsa! Vid frukostbordet avnjöt jag rågbröd med massa prästost på och en kopp kaffe. För att lugna min mammas stressade hjärta gick jag igenom några gamla lådor med sparade saker. Det var en mysig stund i trädgården med gamla brev, teckningar och skolböcker. Jag hittade min låda med porslin vilket var ett kärt återförenande, och gamla minnen från förr sköljde över mig.
För att släcka min törst efter sysselsättning bakade jag bullar, sydde en sol och åt lunch samtidigt, men självklart var det som att dricka saltvatten så jag cyklade ner till Konsum i Stovreta och spenderade pengar istället. (vilket bara påminde mig om min dåliga kondition och fattigdom).

Nu väntar jag på Skype samtal från fröken Rastas och tittar på regnet som piskar mot fönsterrutan.
Först nu känner jag ett lugn och undrar var min raslöshet rotar sig i egentligen?



efter en händelserik helg..

..och här sitter jag igen, det är söndag och den där typiska söndagskänslan kryper sig närmare.
Fast jag har ingen jobbångest, bara lite måndags ång

 

est.. eller nej inte ens det. När jag tänker efter har jag inget att ha ångest över. tror jag. kanske att jag borde gå till tandläkaren och att jag inte har så mycket pengar kvar, att jag borde gå ut o springa och sluta äta så mycket. Ja, det är nog det, så visst finns det lite att ha ångest över om man bara letar lite, och sånt är jag ju bra på!

Waxholm alltså, vilket ställe! Jag och Anna-Lotta strövade runt, drömde att vi bodde i alla vackra hus, insöp friskluft, badade i kallt vatten, solade oss torra på klipporna, åt fisk o skaldjur, drack en öl och rökte lite cigg. Det var livet på den ljusa sidan det! Jag har hunnit med en lyxfrukost med syster, loppisfynd, familjemiddag och rosévin också.

Jag har några nya favoriter på spotify och imorgon ska jag ge mig an ett pianostycke från filmen amelie from montmartre.


för det ÄR bra!

 


saker på gång..

Dagens innehåll:

Jag väcktes av symaskins snubben som sa att mammas symaskin var klar för avhämtning.
Jag ringde min gamla landlord för att tjata fram lite pengar.
Åkte sen in till stan för att hämta mammas symaskin, när jag ändå var där passade jag på att köpa en enorm mängd prydnadskuddar på IKEA (btw IKEA i Uppsala ser precis lika dant ut som IKEA i Dublin, lustigt!)
Hemma i Ängeby igen drack jag kaffe och åt superpimpade mackor.
Vid kaffebordet tjatade pappa om att han var rastlös så jag tog mina päron ut på en åktur och hamnade slutligen på Emmaus, där köpte jag en kaffeburk och åt en glass.
Mamma hann skika högt två gånger när jag körde bil (en gång för att körde på fel växel.. tyckte hon. Och en annan gång för att hon trodde hon såg en mötande bil jag inte såg) och hoppade ur bilen när jag skulle backa upp för vår backe.
Hemma igen letade jag fram alla olika sorters mjöl jag kunde hitta i skafferiet, rörde ihop en pajdeg och slängde sen ihop en gigantisk vegetarisk paj.
Sen började mitt nya sommarprojekt; prydnadskuddar.
Pratade lite med Johanna via Skype (sjukt bra grej.. ja, både Johanna och Skype)
Pajen blev klar och jag o Far åt framför TVn och tittade på ett matprogram (där dom gjorde väldigt mycket godare mat än den jag åt).
Återgick till symaskinen och min nya Spotify låtlista.
Där satt jag då i några timmar, klippte, sydde fel, nålade, romantiserade med spetsar och stack mig i fingret.
Johanna ringde igen och vi pratade lite mer.
Madicken tjatade om kissrunda så vi gick ut på en promenad. Vi träffade en padda.
Hemma i trädgården tävlade vi om vem som kunde äta mest smultron, Madicken vann. (hundjävel)
Jag blev sur och gick in för att sy vidare.

Och nu ligger jag i min säng och ska läsa lite bok.
Ja, det var den Onsdagen.. jag känner mig nöjd!
Imorgon är det Torsdag och då kommer Anna-Lotta! <3

Ryanair ditt lilla otyg!

efter 5 dagar i Sverige har jag hunnit med mer än jag skulle gjort i Dublin och det är väl ett gott tecken? Ella ja, jag hade säkert hunnit med samma mängd men av bara en och samma sak; dricka.
Jag har inte intagit en enda droppe alkohol sen jag kom hem och jag börjar tro att jag omedvetet försöker rena min kropp. (för god mat, chips, godis och annat onyttigt räknas inte) Jag har hunnit med att besöka gränby centrum, Mariestad, Länna bad, Uppsala City, åka upptåg, grilla med farmor, bada i Laffsen och sovit ut på morgnarna. Det är Ljuvligt att ha sommarlov!

Nåväl, jag vill berätta för er om en av de många (den senaste) Ryanair historier jag har.

Jag kom till flyplatsen (som vanligt 4 timmar innan mitt flyg skulle lyfta) och skulle checka in min väska.
Damen ber mig gå över till en annan disk för att betala min övervikt och säger också att hon skulle behålla väskan bakom sig och ge mig mitt bordinpass när jag kom tillbaka. Jag betalade snällt mina 40€ för mina 2 kg extra kläder jag lyckats plocka på mig och går tillbaka till inchecknings disken.

- Hi, I just paid for my overweight and would like to have my boarding pass.
- Ok, you can put the bag here. säger hon med en väsklapp i handen.
- Eh.. you said you would take care of my bag while I paid for my overweight
..kvinnan tittar bakom sig och vi båda konstaterar att nej, där fanns ingen väska.
- aha, that one.. I already sent it down.. but you can put the other bag here.
- But I only had One bag.
- Yes, but the overweight.. you can put that other bag here and I will send it down.
- I Only Had ONE bag!
- you did, but where is that bag now?
- Yes apperently you have already sent it down?
- I think so yes, so here is your boarding pass.. have a nice flight
- But, is my bag down there or not?
- It is there for sure!
- ehh.. did you tag that bag?
- Yes, I think so.
- Eh.. well can you please check where my bag is?
- I'll promis you it will be in Sweden when you arrive.
- Yes, but I don't belive you and want you to check it!
kvinnan är jätte irriterad på mig nu, och jag på henne hon går iväg till någon manager och knappar på en dator och pratar i telefon och sen kommer hon tillbaka till mig med ett leende på läpparna.
- Oh I'm so sorry I must have confused you with another lady who wanted to add another bag so I printed this tag for her and now I thought that you were her. But no, your bag is downstairs, tagged, so everything is fine!
- Ok, thank you! muttrar jag och tror fortfarande inte riktigt på henne.

Som tur va (för ryanair) så va min väska på plats i Sverige när jag landade och allt var frid och fröjd!

Dublin din jävel, jag älskar din stil!


Jag vill med en lista på saker jag kommer sakna och inte sakna med Dublin säga Adjö.
Ett hejdå och ett STORT Tack.

Med Kärlek:

kommer inte sakna:

stanken från uteliggarnas avföring som är blandad med snabbmats restaurangernas fett i gränden på Bachelors Walk
duvorna som är höga på uteliggarnas rester
blöta kullerstenar
irländska tonåringar
Dublin bus
Xerox (med undantag för några arbetskollegor)
irländsk klädstil
det icke existerande varmvatten beredarna
mataffärerna
Euron
omväxlande vädret
bakfyllorna


kommer att sakna:

guinness
kvällarna i Ranelagh
efterfesterna
hövligheten
sushi från yamamori
Penneys (framförallt tygskorna)
Cineworld biokort
alla hustak som lockade fram allsången
regnet en söndag
enkelheten och ansvarslösheten
skratten
shoppingturerna till IKEA
promenaderna i Docklands
filmsöndagarna
afterwork ölen som alltid blev mer än en öl
att prata engelska
danskvällarna
utflykterna och äventyren
ölspelen

Med ett leende på läpparna ska jag se tillbaka på mina dagar i Dublin.
och TACK till er som gjorde Dublin till mitt hem <3

I'm no longer working for Xerox (bildbevis)


Nu börjar vi närma oss början av slutet slutet av början...



...och istället gå in i en början på något helt annat.

Jag försöker verkligen att inte tänka att det inte är ett slut utan istället koncentrera
mig på början på något som jag längtat efter jättelänge.
(För ni som läser min blogg ju redan att jag kom in på Bergslagens
 folkhögskola och ska plugga musik till hösten?)
Men det är svårt, och speciellt för en känslomänniska som jag som inte
 kan titta på ett Greys Anatomy avsnitt
utan att gråta hejdlöst.
Idag hade jag ett sånt "avslutnings möte" med HR på jobbet, jag spydde
galla över hela verksamheten och höjde t.o.m.
rösten lite grann - jag tog min chans att äntligen få säga ifrån. Och ja, till ingen
 nytta såklart eftersom jag ändå slutar
imorgon.

Så den 16e augusti ska jag infinna mig på ett hotell Norberg för att
återigen bli förstaklassare. Spännande.
Jag har fått en lägenhet och ska dela den med två andra tjejer som också ska gå i min klass.
Det hela känns väldigt overkligt och jag är såklart oerhört nervös.

men jag fortsätter att citera Snook med att säga:

"lyssna upp alla förvirrade resenärer som är med på den här resan
som inte vet vad dom ska men dom ska komma dit,
som tycker att förvirrad e ett negativt ord,
man behöver inte vet man ska man behöver bara veta att man ska komma dit!
wooooowoooowooooowooo!!"


och här kommer alla känslorna på en och samma gång...


jag städar ur lägenheten. jag rensar kylen. jag skrubbar duschen samtidigt som jag tvättar håret. jag viker tvätt och dammar lampskärmen. jag städar golvlisten och målar tånaglarna. jag lagar mat och plockar ihop alla plastpåsar. jag lånar grannens dammsugare och slänger sopor (inte hos dom). jag dricker en öl med Victoria och fyller på pengar på mobilen. jag säger upp TV abonnemanget och torkar stolar. jag längtar, jag önskar, jag har ångest och jag känner vemod.

Allt på samma gång.



RSS 2.0